Krónika

Hihetetlen baleset Budapesten

A sérült taxi utasai megpofozták a vétkes sofőrt, majd leléptek a helyszínről

A 13. kerületi Kassák Lajos utca és Lőportár utca kereszteződésében egy Ford Focus kombival közlekedő férfi nem adott elsőbbséget a védett úton haladó Renault Scenic taxinak, és ez még csak a történet első része… – írja a Budapestkörnyéke.hu.

Hihetetlen baleset Budapesten
Hihetetlen baleset Budapesten
Fotó: BudaPestkörnyéke/GK

A semmiből jött a Ford. A taxis a Dózsa György út felől haladt a Lehel téri piac felé, elmondása szerint nem is értette, honnan került elé hirtelen a Ford, mindenesetre fékezni már nem tudott, a Renault nagy erővel a Focus jobb oldalába rohant.

Az ütközés hatására a taxi megpördült, a Ford pedig a szerencsére kihalt járdára sodródott, miközben kiütött két zöld terelőkorlátot, majd háttal a sarkon található MKB Bank épületének csapódott. A taxisofőr használta a biztonsági övét, a légzsákok rögtön ki is robanntak, így nem sérült meg, de ez nem csak rajta múlt…

A taxiban két fiatal is utazott, akiket Újpalotáról szállított (volna) a Belvárosba. Ők ugyan szintén sértetlenül megúszták a karambolt, ám a balesetet követően agresszívan léptek fel, kevéssel utána pedig le…

A fiatalok előbb a taxist fenyegették veréssel, majd amikor felvilágosította őket, hogy ő a vétlen fél, kiszálltak, átsétáltak az egyébként is megsérült fordos férfihoz, összeszólalkoztak vele, lekevertek neki egy pofont, zárásként pedig, mint akik jól végezték dolgukat, elhagyták a helyszínt, természetesen a viteldíj (akár részbeni) kiegyenlítése nélkül.

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy péntek este a folyamatos esőzéstől nedves utakon több baleset is történt a fővárosban. A zuglói Thököly úton, a vasúti felüljáró után egy keresztbe fordult, három keréken veszteglő Fiat 500 zárta le a Bosnyák tér felé haladó sávot.

Kapcsolódó írásaink