Krónika

Fontos változásokat közölt a BKK, mától ezekre kell odafigyelniük a budapestieknek

Két örömteli BKK-bejelentés is kapcsolódik a mai naphoz

A budapestiek, illetve a fővárosban közlekedők ma mondhatni csodás napra számíthatnak, ha éppenséggel a belvárosban közlekednek a BKK járataival, ugyanis hosszú idő után végre átadásra kerül a felújított Blaha Lujza tér, erre pedig már rengetegen vártak – írja a Promotions.hu.

Fontos változásokat közölt a BKK, mától ezekre kell odafigyelniük a budapestieknek
Blaha Lujza tér
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Budapesti Közlekedési Központ a minap el is árult pár érdekességet ezzel kapcsolatban, erről az alábbi cikkünkben tájékoztattuk a kedves olvasókat: Szerencsére nemcsak a felújított Blaha Lujza tér várva-várt átadása számít örömhírnek, hanem az is, hogy mától három újabb járaton lehet kerékpárt szállítani, ennek pedig biztos, hogy nagyon fognak örülni a bringások, hiszen a BKK ezzel sokak életét fogja megkönnyíteni.

„Szombattól három újabb vonalon lehet kerékpárt szállítani budapesten: már a 102-es, a 128-as és a 129-es buszra is fel lehet szállni biciklivel. A szolgáltatás előnyös lehet, ha például defektet kapsz, elkap egy eső, vagy emelkedőn felfelé kényelmesebb inkább busszal utazni.

Ha bringát szállítasz, erre is figyelj: egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható; a kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell, a kerékpárszállítás díján kívül a személyszállításért is fizetni kell, tehát a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel” – olvasható a bejelentés a BKK közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink