Krónika

Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

A beléptetettek közül a rendőrség 175 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes

Az ukrán–magyar határszakaszon 5302-en léptek be csütörtökön Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5837-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön
Ukrán menekültek
Fotó: MH/Purger Tamás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy vonattal csütörtökön 146 ember, köztük 38 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

Mint írták, a BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó írásaink