Krónika

Europol: az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az összehangolt rendőségi akció során 49 gyanúsítottat tartóztattak le és több mint 30 tonna kokaint foglaltak le

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben Európa különböző országaiban és Dubajban -–közölte az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete.

Europol: az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok
Képünk illusztráció
Fotó: Pexeles

Az összehangolt rendőségi akció során 49 gyanúsítottat tartóztattak le Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és több mint 30 tonna kokaint foglaltak le a bűnüldöző szervek. A kartell irányítóit, hat drogbárót, Dubajban vették őrizetbe.  

Az Europol a művelet során a hírszerzésben és a nyomozati elemzésben nyújtott segítséget a nemzeti hatóságoknak, és elősegítette a kordinációt a bűnüldöző szervezetek között.

Szeptember elején az Europol és az Egyesült Arab Emírségek megállapodást írt alá, amely megkönnyíti az emirátusok bűnüldözési tisztviselői és az uniós szervezet közötti együttműködést.

Az Egyesült Arab Emírségek belügyminisztériumának egy tisztviselője már csatlakozott az Europolnál állandó képviselettel rendelkező, több mint 50 országból érkező mintegy 250 fős összekötői tisztviselő hálózatához.

Kapcsolódó írásaink