Krónika

Visszavitte a könyvtárba a kikölcsönzött Beatles kazettát – 44 év után

A kazettán egy, a Beatles tagjaival, John Lennonnal és Paul McCartneyval készült interjú felvétele található

A könyvtárosok valószínűleg már 44 évvel ezelőtt lemondtak arról a bizonyos kazettáról, de valakinek most, 44 hosszú év után eszébe jutott, hogy vissza kellene vinni – írja a liner.hu

Visszavitte a könyvtárba a kikölcsönzött Beatles kazettát – 44 év után
A kazettán, John Lennonnal és Paul McCartneyval készült interjú felvétele található
Fotó: Facebook/Westfall Branch Library

Egészen elképesztő esetről számolt be a texasi San Antonio Public Library. A könyvtárosok ugyanis egészen váratlan dologra bukkantak, egy Beatles kazettára, melyet 44 évvel ezelőtt kölcsönöztek ki.

A könyvtár közölte, hogy a kazettán egy, a Beatles tagjaival, John Lennonnal és Paul McCartneyval készült interjú felvétele található, melyet nemrég valaki névtelenül bedobott a könyvek visszaváltására szolgáló dobozba.

Egy kisebb nyomozás után megállapították, hogy a kazettát több mint négy évtizeddel ezelőtt, egészen pontosan 44 éve kölcsönözték ki a Westfall Branch Library könyvtárból.

A könyvtár egy vicces hangvételű Facebook-bejegyzésben úgy kommentálta a történteket, hogy „szerencsére 2021 októbere óta már nincs bírság”, hozzátéve, hogy ha e hír bárkiben buzgóságot ébresztene annak kapcsán, hogy az évtizedekkel ezelőtt kikölcsönzött, ám végül soha vissza nem vitt könyveit visszaszolgáltassa a könyvtárnak, itt a remek alkalom, hiszen még 44 év után sem kell késedelmi díjat fizetni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom