Krónika

Hátrányos helyzetű diákok kirándulását támogatta a Pro Filii Alapítvány

A gyermekek tesztelhették bátorságukat az akadálypályákon, és sétát tehettek az Alcsúti Arborétumban

Mintegy kétezer, hátrányos helyzetű településen élő általános iskolás kirándulását tette lehetővé a Pro Filii Alapítvány; a diákok és kísérőik az Alcsútdobozi Kalandparkban tölthettek egy napot, az utazás teljes költségét is az alapítvány állta.

Hátrányos helyzetű diákok kirándulását támogatta a Pro Filii Alapítvány
Pro Filii Alapítvány
Fotó: Facebook/Pro Filii Alapítvány

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: az alapítvány május végétől októberig mintegy ötven, hátrányos térségben működő iskolai osztály számára szervezett egynapos kirándulást az Alcsútdobozi Kalandparkba.

A változatos programok biztosításán túl az alapítvány fedezte az ország valamennyi részéről – Tiszadadától Babócsáig – érkező csoport számára az utazási költséget, amely a megnövekedett üzemanyagárak miatt óriási segítséget jelentett a programban résztvevő iskoláknak.

A gyermekek és kísérőik tesztelhették bátorságukat az akadálypályákon, emellett sétát tehettek a kalandpark szomszédságában fekvő Alcsúti Arborétumban. A kalandpark gondoskodott a gyermekek étkeztetéséről, és meglepetés ajándék is várta a diákokat.

A közlemény idézi Tóth Krisztinát, a Pro Filii Alapítvány főtitkárát, aki elmondta: öröm volt látni a mosolyt olyan gyermekek arcán, akik már gyermekkorukban kénytelenek megismerkedni a nélkülözés fogalmával.

Óriási a felelőssége az üzleti élet szereplőinek abban, hogy minél több segítségre szoruló embernek nyújtsanak támogatást, akár gyógykezelés, akár térítésmentes családi üdülés, vagy egész napos élményprogram formájában, illetve segítsék azokat a szervezeteket, amelyek ezt a segítséget meg tudják sokszorozni feléjük. A Pro Filii Alapítvány ezt teszi – tette hozzá a főtitkár, aki egyben a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója is.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021-ben, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt – írták.

Az alapítvány évi egymilliárd forint keretösszeggel támogatja a nyertes pályázatok benyújtóit. A hátrányos helyzetű diákok kalandparkos kirándulását a pályázati rendszertől függetlenül kezdeményezte és bonyolította le a Pro Filii Alapítvány – közölték.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom