Krónika

Állatokért harcoló szuperhős és láthatatlanná váló lány elevenedik meg új falfestményeken Budapesten

Hatvan pályamű érkezett a felhívásra

Állatokért harcoló szuperhős és a láthatatlanná válás erejével felruházott lány látható a Szerémi út 1. és 2. szám alatti falfestményeken Budapesten, a nagyméretű alkotások alkotói a Hétköznapi Istennők – nők, lányok a mindennapokban című gyerekrajzpályázat műveiből inspirálódtak – tájékoztatta Színes Város Csoport az MTI-t csütörtökön.

Állatokért harcoló szuperhős és láthatatlanná váló lány elevenedik meg új falfestményeken Budapesten
Az egyik Szerémi úti falfestmény Budapesten
Fotó: Facebook/Színes Város Csoport

Mint írták, májusban hirdetett közös művészeti pályázatot alsó és felső tagozatos általános iskolások részére a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. A rajzpályázat keretében lehetőségük nyílt a gyerekeknek arra, hogy megmutassák milyen női szerepeket látnak a mindennapokban, és ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel azt a női személyt, aki fontos szerepet játszik az életükben. A pályaművekből inspirálódott Bakos Zsuzsi és Váczy Enikő magyar képzőművész, ennek eredményeként született meg a XI. kerületben, a Szerémi út 1. és 2. alatti legál murális alkotás a híd pillérein, amelyek a MÁV tulajdona. A falfestményeket október 13-án adták át.

A közlemény emlékeztetett, hogy csaknem 60 pályamű érkezett a felhívásra. A Szerémi út 2. alatti falfestmény Bakos Zsuzsi grafikus, street art művész vezetésével 5 nap alatt készült el, a munkához 70 liter festéket használtak fel. A híd szemközti, Szerémi út 1. szám alatti másik pillérjének megfestése Váczy Enikő vizuális alkotó nevéhez fűződik. Ennek kivitelezéséhez 67 liter festéket használtak fel 8 nap alatt – írták a közleményben.