Krónika

Októberben 300 általános iskolás ismerkedhet a motorozással

A projekt a Nemzeti Tehetség Program keretein belül, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg

Októberben 300 általános iskolás gyermeknek lesz lehetősége megtanulni a motorozás alapjait a Hernádon található Talmácsi Ringen Talmácsi Gábornak, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriája 2007-es győztesének a felügyelete alatt.

Októberben 300 általános iskolás ismerkedhet a motorozással
A gyerekek könnyedén megtanulnak motorozni a minimotorok segítségével, amelyek sebessége korlátozva van
Fotó: Facebook

A szervezők keddi közleménye szerint a projekt a Nemzeti Tehetség Program keretein belül, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy a gyermekeket bevezessék a motorsport világába, megmutassák nekik a sportból fakadó előnyöket, valamint hogy felfedezzék és a sportág számára megtartsák azokat a diákokat, akik kiemelkedő tehetséget mutatnak.

A hatnapos programra két turnusban, október 5-7-én, valamint október 17-19-én kerül sor a Talmácsi Ringen.

„A gyerekek könnyen tanulnak és a minimotorok segítségével, amelyek sebessége korlátozva van, elsajátíthatják a motorozás alapjait. Mindez gyerekkorban azért optimális, mert játékosan tanulják meg a motorkezelést, fejlődik a koncentrációs képességük és megnő a térlátásuk” – idézte a közlemény Talmácsi Gábort, aki hangsúlyozta, az alapismeretek elsajátítása után a gyerekek a későbbiekben a közúton is könnyebben boldogulnak majd.

Az exmotorversenyző hozzátette, a városi közlekedésben a motorkerékpárok szerepe a jövőben nemzetközi szinten is nagy hangsúlyt kap majd, ezért fontos lenne, hogy a versenyzői utánpótlásképzés mellett a közutakon is egyre több fiatal ismerkedjen meg a biztonságos motorozás alapjaival.

„Egy ilyen lehetőség a gyermekeknek örök élményt okoz, amely a motorokhoz való hozzáállásukat pozitív irányba billenti” – jelentette ki Talmácsi Gábor.

A közlemény szerint az októberi programok során a gyermekek teljes védőfelszerelésben, szakedzők felügyelete és segítsége mellett, a képességeikhez megfelelően csökkentett teljesítményű, kisméretű motorokon sajátíthatják el az alapokat. A biztonságos, oktatásra tervezett pályán a nehezebb kanyarok megfelelő teljesítése, valamint a lassabb haladás érdekében bójákkal módosítják a nyomvonalat.

Kapcsolódó írásaink