Krónika

Állatvédelmi posztgraduális képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem

A kurzus a különböző besorolású állatok védelmére vonatkozó speciális ismereteket külön is tárgyalja

Először indított állatvédelmi, illetve állatjólléti posztgraduális képzést az Állatorvostudományi Egyetem.

Állatvédelmi posztgraduális képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem
Az állatvédelmi, illetve állatjólléti posztgraduális kurzusra végzett állatorvosok jelentkezhetnek
Fotó: univet.hu

A felsőoktatási intézmény kedden azt közölte, hogy az oklevelet adó kurzusra végzett állatorvosok jelentkeztek, akik – sikeres záróvizsga esetén – az állatvédelmi szakállatorvosi címet használhatják.

Azt írták, az egyetem elkötelezett a felelős állattartás ügye iránt, és a növekvő társadalmi igényeket felismerve határozott a szakmai továbbképzésről.

A tananyag átfogja az interdiszciplináris tudományág valamennyi területét, egyebek mellett kiterjed a jogi szabályozásra, a hatóságok feladataira, a szakszerű állattartás követelményeire, a vadgazdálkodás előírásaira és a kapcsolódó etikai kérdésekre is.

A kurzus a különböző besorolású állatok – kedvtelésből tartott állat, haszonállat, vadon élő, kísérleti, cirkuszi állat – védelmére vonatkozó speciális ismereteket külön is tárgyalja – ismertette az egyetem.

A kurzus kiemelt célja, hogy a szakállatorvos-jelöltek elsajátítsák a pontos, hiteles szakvéleményezéshez, szaktanácsadáshoz szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Ugyancsak hangsúlyos a hatékony és az állatvédelemben is nélkülözhetetlen kommunikációra való felkészítés. Ennek során a jelöltek esettanulmányok analizálásával ismerik meg azokat az érvelési technikákat, amelyek segítségével eredményesen működhetnek együtt a laikus állatvédőkkel – írták.

Kapcsolódó írásaink