Krónika

Többen meghaltak egy bangladesi komphajóbalesetben

Évente emberek százai vesztik életüket a kiterjedt folyóhálózattal rendelkező Bangladesben

Legalább huszonöten életüket vesztették, és több tucatnyian eltűntek vasárnap Banglades északi részén egy hindu hívekkel telizsúfolt komphajó balesetében – közölték helyi tisztségviselők.

Többen meghaltak egy bangladesi komphajóbalesetben
Számos halálos áldozatot követelnek a bangladesi folyók
Fotó: liner

Dzsahurul Iszlam, az északi Pancsagarh körzet vezetőjének tájékoztatása szerint eddig tizenkét nő, öt férfi és nyolc gyerek holttestét találták meg. Bár sokan ki tudtak úszni a partra, a híradás időpontjában az eltűntek fellelésére indított kutatóakció még folyamatban volt. Iszlam szerint a komp főleg hindu híveket szállított egy hindu templomba a Mahalaja ünnep alkalmából.

Mint mondta, nem tudják pontosan meghatározni az eltűntek számát, a túlélők beszámolói szerint azonban több mint hetvenen lehettek a Karatoja folyón elsüllyedt kompon. A rendőrség ugyanakkor csaknem húsz eltűntből indul ki.

Évente emberek százai vesztik életüket a kiterjedt folyóhálózattal rendelkező Bangladesben folyami balesetekben, részben a biztonsági szabályok be nem tartása miatt. Áprilisban egy túlzsúfolt komphajó ütközött egy teherbárkával a főváros, Dakka határában a Sitalaksja-folyón. A hajótörésnek harmincnégy halálos áldozata volt.

Kapcsolódó írásaink