Krónika

Több mint ezernégyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1420 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Több mint ezernégyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
A honvédség egyik új beszerzésű Airbus H145M típusú helikoptere járőrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál, a kelebiai határvédelmi bázis közelében
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 499, szombaton 410, vasárnap 503 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak nyolc határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 3345 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - július 4-től 10-ig - a feltartóztatottak száma 3606 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében hatvan határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt harminc gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó írásaink