Krónika

Fennakadásokat okozott a vihar, több villamos sem közlekedett Budapesten

Budapesten 20 perc alatt csaknem 30 milliméter eső esett csütörtök délután - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, hozzátéve: az ország más pontjaihoz hasonlóan kevéssel 14 óra után felhőszakadással kísért zivatar vonult át a főváros felett.
A Mecsek környezetében kora délután  40-50 milliméter hullott le rövid idő alatt.

Fennakadásokat okozott a vihar, több villamos sem közlekedett Budapesten
Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Budapesten és környékén is sok bejelentés érkezett a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt a tűzoltókhoz - közölte a katasztrófavédelem csütörtökön késő délután.

Eddig mintegy harminc beavatkozást hajtottak végre a fővárosi egységek. Főként pincékbe, ingatlanokba befolyt vizet és kidőlt fákat távolítottak el.

A II. kerületben, a Margit körúton például egy építkezéshez, a XVII. kerületben a Rákóczi Ferenc utcába pedig egy családi házhoz vonultak ki, itt a pincében mintegy másfél méter magasan állt a víz. Szintén a II. kerületben, a Keleti Károly utcában egy nagy faág lehasadt és egy autóra esett, míg Fóton két gépkocsira dőlt egy fa.

Pilisszentivánon mintegy ötven négyzetméteren beázott egy iskola teteje, több helyen leszakadt a mennyezet, három helyiséget le kellett zárni.

Budapesten a II. kerületi Fazekas utcában beszakadt az útburkolat egy autó alatt , és a baleset akadályozza a forgalmat. Az egységek kiemelik a járművet - közölték.

A közösségi közlekedés is megsínylette a felhőszakadást

A fővárosban több helyen intenzív esőzés nehezíti a haladást - írta Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ csütörtök kora délután. A közlekedési rend késő délutánra állt helyre, néhány kivételtől eltekintve: ugyanis a 11-es és a 111-es autóbusz terelt útvonalon jár, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót, mert a Fazekas utcában beszakadt az útpálya, emellett a Libegő továbbra sem üzemel.

Nem járt a 19-es és a 41-es villamos a Katinyi mártírok parkja és a Batthyány tér között; a 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között; a 17-es villamos a Széll Kálmán tér és a Katinyi mártírok parkja között; az 56-os, az 56A és a 61-es villamos a Budagyöngye és Hűvösvölgy között.