Krónika

Ismét plázákat kellett kiüríteni Budapesten

Pénteken délelőtt bombariadó miatt ki kellett üríteni a Népliget autóbusz-állomást, valamint a Corvin plázát is. Nem sokkal később, délután a Corvin plázában ismét megszólaltak a szirénák, valamint az Aréna plázát is ki kellett üríteni fenyegetés miatt. A mai esetek nagyban hasonlítanak a keddiekhez, amikor szinte az összes fővárosi, és több vidéki plázában is bombariadó volt.

Ismét plázákat kellett kiüríteni Budapesten
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A Volán a közösségi oldalán pénteken reggel 9 órakor tette közzé a hírt, hogy bombariadó miatt ki le kellett zárni a népliget autóbusz-állomást. A lezárást nagyjából 20 perc múlva már fel is oldották a hatóságok. A buszok és a metrópótló buszok ez idő alatt nem a megszokott helyükről indultak - írja az Origo.

Ezzel az esettel szinte párhuzamosan a Corvin Plázában is bombariadó volt. Nagyjából itt is 20 perc telhetett el a lezárás és az újranyitás között a pláza bejegyzései szerint. A rendőrség az egész épületet átvizsgálta, de nem találtak bombát.

Ezek után azonban délután 14 óra után ismét megszólaltak a szirénák a Corvin Plázában, megint ki kellett üríteni az egész épületet bombariadó miatt.

Eközben egy másik fővárosi plázát, az Arénát is bombával fenyegették.A rendőrség valamennyi esetben közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - írja a portál.

Kedden is ez ment

Hangosbemondóban kérték a vásárlókat, hogy haladéktalanul hagyják el az épületet az Árkádban és a Corvin Plázában is. Erről érkezett hír a Mammutból, az Aréna Plázából, a Westendből, a MOM Parkból és az Allee-ból is. Bombariadó volt a Debrecen plázában, Győrben két plázában, Szegeden és Miskolcon is a keddi napon.

Az sem volt az első ilyen eset: három héttel ezelőtt a budapesti és a szegedi Árkádban, a debreceni Fórumban, Pécsen és Győrben is bombariadó miatt vonultak ki a rendőrök.

Kapcsolódó írásaink