Krónika

Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében az éjszaka

Három embercsempésszel és 115 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnapra virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében - közölte honlapján a rendőrség.

Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád  megyében az éjszaka
Három embercsempésszel és 115 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnapra virradó éjszaka (Képünk illusztráció)
Fotó: police.hu

A magyar rendőrök osztrák kollégáikkal, a katonákkal és a polgárőrökkel együttműködve öt csoportban 68 határsértőt tartóztattak föl Apátfalva, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. A csoportok tagjai szír, afgán, pakisztáni, tunéziai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat.

Röviddel éjfél után egy magyar rendszámú kisbuszt ellenőriztek Szegeden, melyben 21, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak. Húsz perccel később Mórahalom külterületén az 55-ös számú főúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú személygépkocsit, majd az autó közelében öt határsértőt találtak, akik szintén afgán állampolgárnak vallották magukat.

Fél háromkor az M43-as autópályán, Szeged közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, melyben újabb 21 határsértőt találtak, akik afgán, illetve indiai állampolgárnak vallották magukat.

A járművek szerb, orosz és román állampolgárságú sofőrjeivel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink