Krónika

Több embert meglőttek egy brooklyni metróállomáson

Több embert meglőttek a kedd reggeli csúcsforgalomban egy brooklyni metróállomáson, és a helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók több füstfejlesztő készüléket találtak - jelentette a helyi média a tűzoltókra és a rendőrségre hivatkozva. A legfrissebb jelentések szerint a tettes szökésben van.

Több embert meglőttek egy brooklyni metróállomáson
Rendőrök és mentősök a metróállomás mellett
Fotó: AFP/Angela Weiss

Emelkedett a New York-i metró egyik szerelvényében kedden elkövetett lövöldözés sebesültjeinek száma, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A legfrissebb jelentések szerint legalább 23 ember sérült meg abban brooklyni metróállomásra érkező szerelvényben, amelyben egy fegyveres tüzet nyitott, és több füstbombát eldobott.

Keechant Sewell, a New York-i rendőrség vezetője elmondta, hogy tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. Öt ember állapota súlyos, de nem életveszélyes. Hozzátette: egyelőre még nem ismerik a gyanúsított indítékát, de nyilvánvaló, hogy erőszakos szándékkal szállt fel a szerelvényre.

James Essig nyomozó elmondta, hogy a hatóságok egy bérelt furgon kulcsát találták meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek, bár egyelőre nem világos, hogy köze volt-e a bűntényhez.

Objektum doboz

A sajtóban megjelent beszámolók szerint a fegyveres gázálarcot öltött mielőtt felrobbantotta a füsttartályokat és tüzet nyitott. A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

A rendőrség 50 000 dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, amely segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.

Kezdetben a jelentések arról szóltak, hogy a 36. utcai metróállomáshoz kiérkező tűzoltók pokolgépeket találtak, de ez téves információ volt, füstfejlesztő készülékeket találtak. A rendőrség közölte, hogy nincs pokolgép a metróállomáson.

Több embert meglőttek egy brooklyni metróállomáson
Több embert meglőttek egy brooklyni metróállomáson
Fotó: Spencer Platt/Getty Images/AFP

A rendfenntartó erők meg nem nevezett tisztségviselője azt mondta: az esetben gyanúsított egy építőmunkás-ruhába öltözött és gázálarcot viselő férfi, aki elmenekült a helyszínről. A helyszínen készült egyik fénykép tanúsága szerint emberek földön fekvő, vérző sebesülteket próbálnak ellátni - jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Objektum doboz

Egy, a Twitteren posztolt fotó tanúsága szerint a járókelők igyekeztek segíteni a sebesülteken:

Objektum doboz

A helyszínt szinte eltorlaszolták a rendőrök és a mentők:

Objektum doboz

A metrószerelvényeket leállították azokon a vonalakon, amelyek érintik ezt az állomást, és a hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy kerüljék el a környéket. 

Kapcsolódó írásaink