Krónika

Nekihajtottak a bukaresti orosz nagykövetségnek

Szerdán reggel Bukarestben egy személygépkocsi letért az útról és nekiütközött az orosz nagykövetség épülete kerítésének. A jármű kigyulladt, a sofőr a helyszínen meghalt - adta hírül szerdán a román média, amely szerint a hatóságok nem zárják ki a szándékosság lehetőségét.

Nekihajtottak a bukaresti orosz nagykövetségnek
Egy autó nekiütközött a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének, a hatóságok nem zárják ki a szándékosságot
Fotó: Twitter/Pierre Davide Borrelli

A nagykövetség épületénél kedden tiltakozást szerveztek, amelyen a résztvevők elítélték a bucsai vérengzést. A tüntetésen az épület előtt gyerekcipőket helyeztek el, amelyek az ukrajnai háborúban megölt gyerekekre emlékeztettek. A megmozduláson többnyire ukrán nők vettek részt, akik a háború befejezését és a vérengzések elkövetőinek felelősségre vonását kérték.

A PRO TV kereskedelmi televízió értesülése - meg nem erősített források - szerint a gépkocsivezető már az ütközés pillanata előtt felgyújtotta magát. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy a szándékosság lehetőségét is vizsgálják.

Objektum doboz

A digi24.ro szerint a sofőr épségben kiszállt az autóból, majd miközben a biztonsági őr megpróbálta kérdőre vonni, felgyújtotta magát. A hírtelevízió internetes oldalán – saját forrásokra hivatkozva – azt írták, hogy az áldozat bizonyos Bogdan Drăghici ügyvéd, az apák diszkriminációja ellen fellépő TATA szülői egyesület elnöke, akit a volt felesége három évvel ezelőtt azzal vádolt meg, hogy szexuálisan zaklatta a kislányát - mutatott rá az Origo.

Objektum doboz

Több román híroldal is megerősítette később, hogy valóban ő volt az, aki nekihajtott a nagykövetség kapujának, és felgyújtotta magát.

Az öngyilkosság oka az lehet, hogy a férfit kedden első fokon 15 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték - írja a Maszol.ro portál. 

Kapcsolódó írásaink