Krónika

Holtan találták Rómában Homonnay Gergelyt

Holtan találták Homonnay Gergelyt Rómában. A magyar író holttestét egy San Giovanni-ban található klubban fedezték fel, szilveszter után.

Holtan találták Rómában Homonnay Gergelyt
Homonnay Gergely Gyurcsány Ferenc aktivistája volt
Fotó: Facebook

A roma.corriere.it azt írja az 46 éves férfi élettelen testét egy török fürdőben találták meg, a rendőrség pedig kábítószernek minősülő anyagokat foglalt le.

Homonnay Gergely neve nem volt ismeretlen itthon, s bár az író egy ideje Rómában élt, közösségi oldalán gyakran osztotta meg politikai hangvételű posztjait. A politikába egyébként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; a későbbi tüntetések egyik főszervezője és közismerten Gyurcsány Ferenc aktivistája volt. Homonnay Gergely magát liberális gondolkodónak vallotta, többnyire emberi jogi és oktatáspolitikai kérdésekben nyilvánult meg.

A római sajtó beszámolója szerint Homonnayra a klub vezetői találtak rá, - meztelenül - aki ekkor még életben volt, s bár azonnal segítséget kértek, a mentők már nem tudták újraéleszteni. A portál azt írja, az író halálát valószínűleg szívleállás okozta.

Az orvosok egyébként erőszakra utaló nyomokat nem találtak a holttesten, így az kizárható, hogy a férfi támadás áldozata lett, azonban a felmerülő kérdéseket a boncolás fogja tisztázni majd. Homonnay személyes tárgyai között viszont kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő, amik nem kizárt, hogy összefüggésbe hozhatók a halálával. Mint írják feltehetően kokaint és GHB-t találtak nála.

A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, és évek óta újságíróként dolgozik. Első írásai balettkritikák voltak. Korábban a Best, a Story munkatársa, de írásai jelennek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n. 15 évvel ezelőtt kezdett el blogolni. Két blogja, a gonzalo és a dagadtanoverem a blogírói szcéna kultfigurájává tette. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt "macskaperspektívából" mutatják be a gazdi viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.