Krónika

Deutsch Tamás apósa a tragikus támadás áldozata

Deutsch Tamás apósa, Lazsányi László, a Csepel egykori labdarúgója volt az a 66 éves férfi, akit pénteken este halálosan megkéselt Óbudán, a III. kerületben az albérlője.

Deutsch Tamás apósa a tragikus támadás áldozata
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

Szombaton késő este még csak annyit lehetett tudni, hogy  meggyilkoltak egy férfit Óbudán, a késelés áldozata egy, a nyolcvanas években ismert futballista volt.

Később a Blikk vette észre ifjabb Dunai Ede író (id. Dunai Ede egykori labdarúgó fia) bejegyzését, amelyben ő már meg is nevezte, hogy Lazsányi László az áldozat, aki ugyanakkor Deutsch Tamás feleségének, Deutsch-Lazsányi Erikának, az MTK ritmikus sportgimnasztika szakosztálya elnökének az édesapja.

Deutsch-Lazsányi Erika is közölte a Fcebookon a szomorú hírt, majd a magyarfutball.hu oldalán is megerősítették, hogy Lazsányi László valóban meghalt pénteken. A honlap szerint Lazsányi László – Lazsa többszörös ifjúsági válogatott volt, a BVSC csapatában nevelkedett Törőcsik Andrással és Fekete Lászlóval együtt.

Katonaidejét a szentendrei Kossuth KFSE csapatában töltötte, ahol Budai László volt az edző a 70-es években. 1978-ban a szegedi SZEOL AK csapatában lett NB I-es játékos, innen még ugyanabban az évben a székesfehérvári MÁV Előre csapatába igazolt át. 1980-ban aztán a Csepel SC-hez került és 1983-ig bezárólag abban a csapatban játszott. A Nemzeti Sport szerint ez idő alatt a magyar élvonalban összesen 152 mérkőzésen szerepelt és 22 gólt szerzett.

Lazsányi László vasárnap, december 5-én ünnepelte volna a 67. születésnapját. 

Kapcsolódó írásaink