Krónika

Hétfőtől újra kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt hétfőtől ismét kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a közösségi közlekedési eszközökön, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Hétfőtől újra kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön
November 1-jétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön
Fotó: MH/Purger Tamás

A BKK közölte azt is, hogy kizárhatók az utazásból mindazok, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségnek, és akár 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élők - írták.

A rendszeres fertőtlenítésnek és a maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek - olvasható a közleményben.

A BKK arra is felhívta a figyelmet, hogy a jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja a mobiljegy-alkalmazás, amelynek segítségével az okostelefonokról bárhonnan megvásárolhatók a napijegyek és a bérletek.

A BKK mellett a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein is kötelező lesz hétfőtől az orr és a száj eltakarása maszkkal.

Kapcsolódó írásaink