Krónika

Hétfőtől ismét kötelező a maszk a tömegközlekedési eszközökön

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt hétfőtől ismét kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a közösségi közlekedési eszközökön, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken.

Hétfőtől ismét kötelező a maszk a tömegközlekedési eszközökön
A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt a közösségi közlekedési eszközökön, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-Volán-csoport járművein a kormány döntésének megfelelően egyaránt  újra maszkhordási kötelezettség lép életbe november 1-jétől.

Az utazásból kizárhatóak mindazok, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségnek, és akár 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élők - írták közleményeikben a vállalatok.

A rendszeres fertőtlenítésnek és a maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás.

A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek - olvasható.

A közlekedési szolgáltatók ennek megfelelően továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, valamint részesítsék előnyben a jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módját, a mobiljegy-alkalmazást, amelynek segítségével az okostelefonokról bárhonnan megvásárolhatók a napijegyek és a bérletek.

Kapcsolódó írásaink