Krónika

Rendőrség: Nincs menekvés az embercsempészeknek!

Eredményes volt a belga és a magyar hatóságok együttműködése, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2021. október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat, akit a bíróság 2021. október 16-án letartóztatásba helyezett.

Rendőrség: Nincs menekvés az embercsempészeknek!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2021. október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átveszik az embercsempészés miatt körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat
Fotó: police.hu

A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folyamatban lévő nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elfogott iraki férfi 2019 decemberében két alkalommal szállított személyautóval Magyarország területére jogellenesen bejutott migránsokat Domaszék térségéből Ausztriába - írja a police.hu.

A férfi elfogása egyben azt is jelenti, hogy az eljárás immár 21 fő gyanúsítottal szemben folyik tovább, és a nyomozó hatóság az ügyben keletkezett iratokat várhatóan még idén vádemelési javaslattal továbbítja a nyomozást felügyelő Szegedi Járási Ügyészség részére - emelik ki.

Kapcsolódó írásaink