Krónika

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

Az ügyészség azzal vádolja R. Szilvesztert, hogy ő volt az, aki 2013-ban meggyilkolta Gyurik Krisztinát, aki a szokásos futására indult Soroksáron. Először megerőszakolta, majd végzett vele, ezek után elvette az értékeit, majd elmenekült. A rendőrség csak 5 évvel később találta meg a gyilkost. A férfi eddig tagadta a gyilkosságot, azzal védekezik, hogy ő már holtan találta meg a nőt. A bíróság ma elítélte a férfit. 

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa
A gyilkossággal meggyanúsított R. Szilvesztert viszik a rendőrök 2018-ban
Fotó: police.hu

R. Szilveszter személyesen nem volt jelen a bíróságon, távmeghallgatással kapcsolták be a tárgyalóterembe. 

A bíró egyből az ítélethirdetéssel kezdte a tárgyalást. A bíróság bűnösnek mondta ki R. Szilvesztert emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban, emiatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, ahonnan legkorábban 35 év letöltése után szabadulhat feltételesen. 

Az ítélethirdetést a helyszínen hallgatta végig R. Szilveszter anyja, aki végig zokogott.

A bíró ezek után ismertette, hogy mi is történt 2013 szeptemberében.

A többgyerekes családanya, Gyurik Krisztina azért indult el otthonról, hogy a szokásos útvonalán fusson. Azonban soha többé nem ért haza. A családja gyanakodni kezdett, amiért nem érkezett meg időben, ezért hívták a rendőrséget, akik nem sokkal később megtalálták a megkötözött holttestét. 

A rendőrök évekig hiába keresték a tettest, de 2018-ban fordulat történt az ügyben. Egy férfinak, aki betörés miatt évek óta börtönben volt, egyezett a DNS-mintája azzal, amit a gyilkosság helyszínén találtak. Ezenfelül az anya telefonja is nála volt.

Kapcsolódó írásaink