Krónika

Covid-árváknak gyűjt a Ringató több családszervezettel karöltve

Adománygyűjtést indít a Ringató a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára, amely a több mint 900 kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni. az alapítvány olyan személyre szabott támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, míg a gyermek nagykorú lesz és képes saját magáról gondoskodni. Az adománygyűjtés elindult az adjuk össze oldalon.

Covid-árváknak gyűjt a Ringató több családszervezettel karöltve
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Augusztus utolsó vasárnapján a ringató közössége és a hozzájuk csatlakozó családok a „_végre újra együtt énekelhetünk” elnevezésű családi napon a millenárison közös énekléssel is megemlékeznek majd azokról, akiket veszteség ért.

Az eseményhez több családszervezet is csatlakozott, amelyek további programokkal gazdagítják a rendezvényt. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) kismamaszűréssel és tanácsadással, a FICSAK a Zöld Követ Egyesülettel a fenntarthatóság jegyében ZÖLD játékokkal és az Európa Jövője kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kézműves programmal, az Egyszülős Központ arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és családi fotózással várja az érdeklődőket. A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

Az adománygyűjtés elindult az Adjuk Össze oldalon és szeptember 15-ig tart, de augusztus 29-én a családi napon személyesen is lehet adományozni. A „Végre újra együtt énekelhetünk”rendezvény a Kolompossal ingyenes lesz a Millenárison, de akár egy szokásos belépőjegy árával támogathatják a résztvevők a Covid-árvákat.

Az adománygyűjtés linkje.

Kapcsolódó írásaink

Anyagi, jogi és lelki támasz a magyar covid­árváknak

ĀHerczegh Anita: Szeretnénk olyan támogatókat megnyerni, akik a következő években rendszeresen segítenek, hiszen az alapítvány célja, hogy ezeket a gyermekeket, akik most akár újszülöttek vagy óvodások, a felnőtté válásukig támogatni tudjuk