Krónika

Több száz spanyol diák kapta el a koronavírust Mallorcán

A mallorcai hatóságok vizsgálatot indítottak, miután több mint hatszáz, a szigeten vakációzó spanyol diákot fertőzött meg a koronavírus.

Több száz spanyol diák kapta el a koronavírust Mallorcán
Sok fiatal fertőződött meg Palma de Mallorca szigetén
Fotó: AFP/Jaime Reina

Összesen legalább ezer diáknak kell karanténba vonulnia az után, hogy a mallorcai hatóságok föltárták a kisebb járványgócot. Egyelőre senkinek sincsenek súlyos tünetei.

A diákok, akik a vizsgaidőszak végén tömegesem ruccantak át Spanyolország különféle vidékeiről Mallorcára, többek között részt vettek egy bikaviadal-arénában tartott koncerten, megfordultak több bulihajón és szállodában. A hatóságok vizsgálják, hogy a felsorolt helyszínek mindegyike betartotta-e a járványügyi előírásokat.

A tömeges fertőzés híre rosszkor érkezett, mert a brit kormány döntése értelmében június 30-tól Mallorca átkerülne a "zöld" úti célok közé. Ez azt jelenti, hogy a brit turisták körében igen népszerű Baleár-szigetekről visszatérőknek nem kell karanténba vonulniuk a hazaérkezésük után az Egyesült Királyságban.

Spanyolországban éppen szombaton oldották föl a több mint egy éve érvényben lévő szabadtéri maszkviselési kötelezettséget. Zárt térben továbbra is kötelező a száj és az orr eltakarása a koronavírus veszélye miatt.

Kapcsolódó írásaink