Krónika

Virológus: Akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is

Minél többen oltatják be magukat a koronavírus ellen, annál kisebb az esélye a negyedik hullám kialakulásának - közölte Rusvai Miklós virológus hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Virológus: Akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is
Salamon Tímea háziorvos beolt egy nőt a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájának második adagjával Tolnán 2021. április 30-án
Fotó: MTI/Kiss Dániel

 A szakember rámutatott arra, hogy akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is azzal, hogy új mutánsokat hordozhatnak.

Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében - vélekedett Rusvai Miklós, aki szerint ezt az időt ki kell használni az immunizálásra.

A virológus beszélt arról is, hogy a Sinopharm-vakcina teljes dokumentációjában nem volt újdonság. Az, hogy az oltóanyag hatékony és biztonságos, eddig sem volt kétséges - hangsúlyozta.

Az indiai mutánsról azt mondta, hogy jobb a terjedőképessége, mint a brit mutánsnak. Rusvai Miklós szerint ezt az bizonyítja, hogy az Egyesült Királyságban az új esetek 70 százalékát az indiai variáns okozza.
 

Kapcsolódó írásaink

Kétharmados elégedettség

ĀNézőpont: 62 százalékos szintre emelkedett vissza a koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedésekkel való társadalmi elégedettség mértéke