Krónika

Ismét lehet időpontot foglalni Pfizer-oltásra is

Összesen 144 ezer ember, jellemzően olyanok, akik március elejéig regisztráltak, kapnak ma SMS-értesítést arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban - írja a koronavirus.gov.hu

Ismét lehet időpontot foglalni Pfizer-oltásra is
Sipos Márta asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 6-án
Fotó: MTI/Mészáros János

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat - áll a kormányzati tájékoztató oldalon megjelent közleményben.

Egyúttal felhívják a figyelmet, hogy kizárólag csak az SMS-értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást, a kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

A mai naptól elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon szintén Pfizer vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van még azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik eddig nem foglaltak időpontot.

A közlemény végén megjegyzik: a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm, a Szputynik és az AstraZeneca.

Kapcsolódó írásaink

„A WHO túl lassan reagált a járványra”

ĀSzakértők szerint az oltóanyagok és gyógyszerek kifejlesztésénél ahelyett, hogy a piaci szereplőkre hagyatkoznak, mint eddig, a jövőben olyan program kell, amely globális javakat alkot, s ezekhez minden állam hozzáférést kap

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom