Krónika

Szomorú rekord dőlt meg Szlovákiában

Egészségügyi katasztrófa szélén állnak

Tűrőképességük határán állnak a szlovák kórházak, a legsúlyosabb a helyzet Galántán, Nagymihályban, Kassán és Pozsonyban – ez derül ki a szlovák Markíza televízió riportjából, amiről a Parameter.sk számolt be.

Az orvosok kénytelenek arról dönteni, hogy ki az, akit már nem lehet megmenteni, ezért most útmutató készül nekik, így szeretnék levenni a döntés terhét a vállukról. Rekordot döntött a kórházban ápolt fertőzöttek, fertőzésgyanús betegek száma, már csaknem eléri a négyezret.

Lakosságarányosan az elhunytak (összesen 6577 ember) és a kórházban ápolt betegek számát tekintve is a világrangsor élén állnak. Múlt pénteken úgy döntöttek, mégiscsak bevásárolnak a Szputnyik V vakcinából. A kétmillió adag június végéig történő szállításáról állapodtak meg Oroszországgal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom