Krónika

Újabb szigorítások Ausztriában

Mivel megjelentek Ausztriában is az új, még fertőzőbb koronavírus-mutációk, ezért újabb szigorításokra van szükség - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnapi sajtótájékoztatóján, miután többnapos egyeztetést folytattak a járványról.

Újabb szigorítások Ausztriában
Újabb szigorítások Ausztriában
Fotó: AFP/Helmut Fohringer

Az eddigi egy méter helyett 2 méter távolságot kell tartaniuk az embereknek. A nagyobb védelmet adó FFP2 maszkot kell viselni január 25-től a boltokban és a tömegközlekedésen, a hagyományos maszkokat nem fogadják el ezentúl. Azoknál a cégeknél, amelyeknél ez megoldható, távmunkát kell bevezetni.

Emellett meghosszabbítják az egész napos kijárási korlátozást. Február 7-ig biztosan fenntartják a korlátozásokat, azután nyithatnak ki az iskolák és a boltok, amelyek nem a mindennapi élethez szükséges termékeket árulnak. Hozzátette, februárban biztosan nem indul újra a turizmus az országban, zárva kell maradniuk a hoteleknek és az éttermeknek. Utóbbi szolgáltatások esetleges márciusi megnyitásáról egy hónap múlva döntenek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom