Krónika

Gyurta Dániel több ezer maszkkal segíti a magyar kórházakat

Ezer darab maszkot adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Nagy Gábor, egy online barkácsáruház tulajdonosa.

Gyurta Dániel több ezer maszkkal segíti a magyar kórházakat
Gyurta Dániel (j) maszkok adományozásával segíti a járvány elleni védekezést

„A világjárvány komoly kihívást jelent az orvosok és az ápolók számára, én pedig mindenképpen szerettem volna támogatni az ő munkájukat valamilyen formában. Gáborral régóta ismerjük egymást és tudtam, hogy forgalmaznak szájmaszkokat is, így megkerestem őt, hogy tud-e segíteni a beszerzésben. Örülök, hogy nyitott volt rá” - árulta el Gyurta Dániel.

„Úgy vélem, ez a minimum, amit tehetünk ebben a járványhelyzetben, ezért azonnal támogattam Dani megkeresését. Az ő kérésére elsőként a Heim Pál Gyermekkórházba vittünk adományt” - nyilatkozta Nagy Gábor, a SzerszamKell.hu tulajdonosa.

A maszkokat Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa személyesen vette át, egyben megköszönte példamutató helytállásukat, mellyel az egészségügyben dolgozó kollégák védelmét támogatják. „A gyermekek és kísérőik a köhögéssel, tüsszentéssel, de akár csak a normál légzéssel is sok kórokozót juttatnak a légtérbe, ami azután ott kering, és sokáig életképes is marad, ezért a szájmaszkok viselése az elsődleges védelmi lehetőség ma mindenki számára” – hívta fel a figyelmet a főigazgató.

„Mindketten szeretnénk megköszönni nem csak az egészségügyi dolgozók, de minden ember áldozatos munkáját, akik ezekben a pillanatokban is értünk dolgoznak nap mint nap a frontvonalban, az átlagosnál jóval nagyobb kockázatot vállalva” - tette hozzá Gyurta Dániel.

Az egykori úszó és a barkácsáruház összesen 5000 darab három rétegű orvosi szájmaszkot terveznek eljuttatni kórházak részére.

Kapcsolódó írásaink