Krónika

Magyar családot tarolt le a fizetőkapunál egy autó Horvátországban

Három személy nagyon súlyosan sérült abban a borzalmas közlekedési balesetben, amely csütörtökön 12.40 körül történt a horvátországi Szentivánzelina melletti autópályakapunál, amikor egy nagy sebességgel közlekedő jármű a kapunál várakozó két magyar személygépkocsiba rohant.

Magyar családot tarolt le a fizetőkapunál egy autó Horvátországban
Borzalmasan összeroncsolódtak a járművek
Fotó: Facebook/Nezavisni cestarski s

A balesetben nagyon súlyosan sérült egy háromtagú család: a szülőket és kiskorú gyermeküket mesterséges kómában tartják az orvosok, tudta meg a horvátországi RTL nem hivatalos forrásokból. Az M1 úgy tudja, hogy a sérülteket, a horvát sajtó értesüléseivel szemben, nem tartják mesterséges kómában, mindannyian maguknál vannak.

A balesetet a teljes sebességgel közeledő, csáktornyai rendszámú BMW okozta, amely a fizetőkapunál várakozó, magyar rendszámú autókba csapódott. A szemtanúk állítása szerint a helyszínen nem látszottak féknyomok, tudatta az index.hr.

Az a jármű roncsolódott teljesen, amelybe a BMW belecsapódott. Ez előtt a jármű előtt is állt egy kocsi, amelynek vezetője az ütközés pillanatában éppen a pályadíjat fizette, így a hátrébb lévő magyar kocsi járt a legrosszabbul: az ütközés erejétől hozzácsapódott a fizetőkapu házikójához, azt el is sodorta. A fizetőkapuban dolgozó hölgy csodával határos módon sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

sdsd
A Skoda teljesen összetört az ütközésben
Fotó: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

A tűzoltóknak 45 percbe telt, hogy a teljesen összeroncsolódott járműből kiemeljék a súlyosan sérült házaspárt és gyermeküket.

Menczer: A sérültek állapota stabil

A horvátországi balesetben érintett család tagjai közül a 38 éves édesapának és a 8 éves fiúnak van magyar állampolgársága, az édesanyának nincs - tudatta a közösségi médiában tett közleményében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki azt is hozzátette: az apa és a gyermek egy kórházban van, az édesanya azonban egy másikban. "Konzuljaink mindkét kórházba ellátogattak, az apa és a fiú műtétek után az intenzív osztályon vannak, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben. Az édesanya állapota is stabil" - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy tudomásuk szerint egy nem Magyarországon élő családról van szó.

Objektum doboz

Rendőrség: A BMW belecsapódott a magyar rendszámú Skodába

A horvát rendőrség közleménye szerint a baleset 12.50-kor történt, amikor a nagy sebességgel közeledő BMW belecsapódott egy magyar rendszámú Škodába. A BMW sofőrje 35 éves, míg a Škodát egy 38 éves férfi vezette, aki az ütközés pillanatában éppen lassított a fizetőkapu előtt. Az ütközés ereje a Škodát előbb a fizetőkapuhoz és a mellette lévő betonfalhoz lökte, majd az oldalára borította, hogy végül a jármű becsapódjon az előtte álló, ugyancsak magyar rendszámú Audiba.

Az autópályakamera felvételeit az index.hr tette közzé
index.hr

A balesetben súlyosan sérült a Škoda 38 éves vezetője, a mellette utazó, ugyancsak 38 éves nő, valamint gyermekük – olvasható a rendőrségi közleményben.

Objektum doboz

A horvát RTL jelentése szerint ugyanezen a helyen az elmúlt években számos baleset történt: az autópálya ezen szakaszán ugyanis nyílegyenesen vezet az út a fizetőkapuhoz, amelyet (a jól látható figyelmeztető jelzések ellenére) az autósok egy része túl későn vesz észre.

Kapcsolódó írásaink