Képírás
Gyulladáscsökkentő gyümölcsök
Természetes gyógymód
Szakemberek egy csoportja az ízületi gyulladással és köszvénnyel kapcsolatos ízületi problémák enyhítésére javasolja a cseresznye fogyasztását.
A görögdinnye egyike azon kevés élelmiszerforrásoknak, amelyekben likopin található, egy erős vegyület, amely felelős a dinnye rózsaszín-piros árnyalatáért, és megvédi a szervezetet a szabad gyökök okozta károsodástól. A likopin védelmet nyújthat a rák, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a bőr- és csontbetegségek, valamint a máj-, ideg- és reproduktív rendellenességek kockázatának csökkentésében. Ráadásul segíthet a gyulladások elfojtásában is.
Egy közepes alma körülbelül négy gramm rostot tartalmaz, amelynek nagy része egy oldható, erjeszthető típus, az úgynevezett pektin. A pektin egy olyan táplálékforma, amelyre a bélben lévő, jó baktériumoknak szükségük van a gyarapodáshoz és a növekedéshez.
Az ananász bromelaint tartalmaz, egy olyan egyedülálló enzimet, amely gyulladáscsökkentő, véralvadásgátló és rákellenes hatással rendelkezik. A bromelain terápiás célú étrend-kiegészítők pedig még az ízületi gyulladás bizonyos formáinak fájdalomcsillapítását is biztosíthatják. A bromelain a gyulladás csökkentésével felgyorsíthatja az izmok regenerálódását megerőltető edzések után.
Az avokádó tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, E-vitaminnal, rostokkal és karotinoidokkal, amelyek együttesen enyhítik a gyulladást a szervezetben.
Tanulmányok szerint az áfonya rendszeres fogyasztása gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, amely csökkentheti a vérnyomást, javíthatja a véráramlást, és megvédheti az agysejteket.