Képírás
Alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek
Vitaminok és ásványi anyagok

A zabpehely nemcsak a fogyásban segít, hanem javítja a koleszterinszintet, csökkenti a vércukorszintet, és segíti az inzulinválaszt. Egy kis csésze zabpehely körülbelül 140 kalóriát, 4 gramm rostot és 5 gramm fehérjét tartalmaz.

A joghurt erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, csökkenti a rák kockázatát, szabályozza a vércukorszintet, és javítja az emésztést. 200 gramm zsírosabb natúr joghurt 146 kalóriát, 9 gramm szénhidrátot és 2 gramm fehérjét tartalmaz.

A tojás számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz, mértékkel fogyasztva pedig kiváló fehérjeforrás. Egy főtt vagy buggyantott tojás 62,5 kalóriát, 5,5 gramm fehérjét és számos egyéb, alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A leves jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A tápanyagok teljes mennyisége a levesben lévő zöldségek választékától, fajtájától és mennyiségétől függ.

Mivel a pattogatott kukorica kiváló élelmirost-forrás, segít kielégíteni az étkezések közötti étkezési sóvárgást, és hosszabb ideig jóllakottságérzetet okoz. A magas rosttartalom még egészségügyi előnyökkel is jár, például segít megvédeni a szívet, segíti az emésztést, és akár a cukorbetegség megelőzésében is segíthet. Ezenkívül antioxidánsokban is gazdag.

A chiamag nemcsak a fogyásban segít, de még az emésztést is javítja, és tele van antioxidánsokkal. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavnak, amely segít csökkenteni a vérnyomást, ezáltal kezelni és megelőzni a szívbetegségeket. 28 gramm chiamag 138 kalóriát, 4,7 gramm fehérjét és 9,8 gramm rostot tartalmaz.

A túró egészséges és jó választás vegetáriánusok számára, mivel nemcsak magas fehérjetartalmú, hanem kiváló forrása más alapvető tápanyagoknak is, mint például a foszfornak, szelénnek, B12-vitaminnak, riboflavinnak és kalciumnak. Egy csésze (226 g) túró 163 kalóriát, 28 gramm fehérjét, 6,2 gramm szénhidrátot és 2,3 gramm zsírt tartalmaz.

A hal alacsony zsírtartalmú, kiváló minőségű fehérje, amely tele van omega–3 zsírsavakkal és vitaminokkal, mint például a D és B2. Kiváló ásványi anyagok, például vas, cink, jód, magnézium és kálium forrása is. A halfogyasztás különféle egészségügyi előnyökkel jár, például csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javítja a látást és a szem egészségét, segít csökkenteni a koleszterinszintet, és javíthatja az agy egészségét. 100 gramm lazac 20,4 gramm fehérjét tartalmaz.

A sovány húsok kiváló fehérjeforrások, és kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a nem sovány húsok. Népszerű azok körében, akik alacsony kalóriatartalmú és zsírszegény étrendet keresnek. Segít az izomépítésben, a fogyásban, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és támogatja az immunrendszert. 113 gramm csirke körülbelül 163 kalóriát és 32 gramm fehérjét tartalmaz.

A görögdinnye kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, amely segít a fogyásban. Magas víztartalmának köszönhetően nemcsak hidratálja a szervezetet, hanem segít a hosszabb ideig tartó jóllakottság megőrzésében is. Még a gyulladást is csökkenti, és javítja a bőr egészségét. Egy csésze (152 gramm) görögdinnye 46 kalóriát és 11,5 g szénhidrátot tartalmaz.