Képírás
Csökkentsük a koleszterinszintet
A táplálkozás sokat segíthet

Érdemes a reggelt zabpehellyel kezdeni, hiszen rengeteg rostot tartalmaz

A szervezetnek hosszabb időre van szüksége, hogy megeméssze a babot, amely különösen gazdag oldható rostokban

A padlizsán szintén jó forrása az oldható rostoknak, ráadásul alacsony kalóriatartalmú

Tanulmányokkal bizonyították, hogy a mandula, a dió, a mogyoró és más diófélék jót tesznek a szívnek

A folyékony növényi olajok, mint a repce-, napraforgó-, sáfrány- és egyéb olajok használata vaj, sertészsír vagy zsiradék helyett segít csökkenteni az LDL-értéket

Alma, szőlő, eper, citrusfélék – ezek a gyümölcsök gazdagok pektinben, egyfajta oldható rostban, amely csökkenti az LDL-t

A szójabab és a belőle készült élelmiszerek, például a tofu és a szójatej fogyasztását egykor a koleszterinszint csökkentésének hatékony módjaként hirdették

A heti két-háromszori halfogyasztás kétféleképpen is csökkentheti az LDL-t: a hús helyettesítésével, amely LDL-növelő telített zsírokat tartalmaz, és azáltal, hogy LDL-csökkentő omega–3 zsírsavakat szállít. Az omega–3 zsírsavak csökkentik a véráramban lévő triglicerideket, és védik a szívet is, mivel segítenek megelőzni a kóros szívritmuszavarok kialakulását

Az olajbogyó telítettlen zsírsavakban, vitaminokban gazdag, érvédő, egészségmegőrző hatása régóta ismert