A gasztronómia ünnepe – A szerencsét hozó álomalma
MH fotórovat képriportja
Szöveg:
MH/MTI
2023. január 23. hétfő. 18:9
Frissítve: 2023. január 30. 13:13
A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában.
A döntőben hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak.
Formabontónak bizonyult a tányértéma, a csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.
Képszerkesztő: Icsu Renáta
#1
A malajziai Jun Wei jégből készült alkotásának takarásában
#2
A kanadai csapat tagjai, Patrick Bouilly (jobbra) és Jacob Pelletier (balra)
#3
A kanadai csapat tagjának, Ross Baisasnak a csokoládékreációja
#4
Filip August Bendi norvég séf
#5
A francia csapat élethű kreációja. A háttérben az alkotó, Jeremy Massing
#6
A zsűri kóstolója az első versenynapon
#7
Kim Jeong-Bin dél-koreai versenyző és alkotása
#8
A dél-koreai csapat csokicsodájának egy részlete
#9
Francia szurkolók a verseny nyitónapján
#10
Filip August Bendi norvég séf
#12
A japán csapat tagja, Moe Takahashi kreációjukat készíti
Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia/Fekete Antonio
#13
Munkában Széll Tamás (balra) és Dalnoki Bence (jobbra)
Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia
#14
A magyar csapat megalkotta a gyerekek álomalmáját
#15
A séfek a díjátadó ünnepség előtt
#16
Nyikos Patrik, Széll Tamás és Dalnoki Bence a dobogón, miután megnyerték a bronzszobrot a 2023-as Bocuse d'Oron