Képírás

Visszatért a Balaton Sound

Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokat felsorakoztatva tért vissza Európa legmenőbb és legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound. A tizennegyedik alkalommal megszervezett fesztivál rekordszámú sztárfellépővel és egy sokak körében kedvelt fesztiválbranddel kiegészülve nyitotta meg kapuit június 29-én, a megszokott helyen, Zamárdiban.

Zamárdi szabadstrandja a világ bármely szegletéből nézve lenyűgöző és unikális fesztiválhelyszín. A közel 1 kilométer hosszú vízpart lehetővé teszi, hogy a közönség akár a Balaton vízében hűsölve élvezze végig a produkciókat, a különféle színűre dekorált és feldíszített partszakaszokon strandoljon, részt vegyen különféle matracos vízi partikon vagy csak egyszerűen a parton heverészve gyönyörködjön az északi parti panorámában, és a csodás naplementében.

A kempingek nagy része is közvetlenül a vízparton helyezkedik el, és a fesztivál vitorlással érkezőket is fogad, akik vízitaxival érkezhetnek meg és csekkolhatnak be a rendezvényre.

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret kaptak különféle művészi produkciók, színházi performanszok, artista programok a Balaton Sound-on. Idén is neves utcaszínházak színesítik a fesztivál programját, akik Európa különböző tájairól érkeznek, hogy lenyűgöző produkcióikkal elkápráztassák a közönséget. Visszatér a korábbi évekből ismert kite-os csapat, a Mascotte Kite team, hatalmas lebegő polipjaikkal, valamint a közönségkedvenc tükrös gólyalábas zsonglőrök, a szerb Mirror Crew. Melletük új fesztiválozóként mutatkozik be a szemet kápráztató vonulós, led dobos formáció, a Brincadeira, illetve az olasz Bubble on Circus.

Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokat felsorakoztatva tért vissza Európa legmenőbb és legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja
#1

#2
#2

#3
#3

#4
#4

#5
#5

#6
#6

#7
#7

#8
#8

#9
#9

#10
#10

#11
#11

#12
#12

#13
#13

#14
#14

#15
#15

#16
#16

#17
#17

#18
#18

#21
#19

#22
#20