Honvédelem

A Magyar Honvédség jól felkészített katonákkal lépett be a digitális világba

A Magyar Honvédség jól felkészített katonáival lépett be a digitális világba – jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

A Magyar Honvédség jól felkészített katonákkal lépett be a digitális világba
Leopard 2A7HU harckocsi az első, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvető és Wisent 2HU műszaki vontató átadásán a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában 2023. december 14-én
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Böröndi Gábor vezérezredes az M1 HadERŐ – Hazámat szolgálom című magazinműsorában elhangzott évértékelőjében arról számolt be: amikor elkezdték a Magyar Honvédség modernizációját, azt keresték, melyik típusú harckocsi áll helyt minden körülmények között, így jutottak el a Leopardhoz.

A vezérezredes az orosz–ukrán háborút megemlítve kiemelte, hogy az abban részt vevő harckocsik egyáltalán nem tekinthetők biztonságosnak, azokkal szemben a Leopard harckocsiból a személyzet „mindig élve jön ki”.

Ez lényegében nem is harckocsi, hanem egy acéllal körbevett számítógép, ráadásul Európában példátlan tűzereje van – fogalmazott, hozzátéve: az ebben a digitalizált harckocsiban szolgálatot teljesítő katonák minden, a túlélési képesség megszerzéséhez szükséges fontos információt megkapnak.

Kijelenthető, hogy ma a Magyar Honvédség a legmodernebb harckocsival rendelkezik – hangsúlyozta.

A vezérkari főnök hozzátette: azzal, hogy ezt a technikát odaadják a katonáknak, a Magyar Honvédség belépett a digitális világba, jól felkészített „digitális katonákkal”.

Böröndi Gábor azt mondta, a magyar katonák ma minden külföldi missziójuk során megtapasztalhatják, hogy vannak olyan jók, mint a külföldiek, ez pedig tartást és önbizalmat nyújt nekik.

A Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a hazájuktól távol szolgálatot teljesítőket, akik az ünnepek idején igazán megtapasztalhatják a bajtársiasságot.

Kapcsolódó írásaink