Határon túl

Székelyföld jobban teljesít? Megnéztük, milyen árak vannak Tusványoson

Tusványoson – a Balaton Sounddal vagy a Szigettel ellentétben – jóval kisebb „felárakkal” találkozhatunk

Míg az anyaországbeli fesztiválokon a nem túl sok extrára vágyó fiatalok is vagyonokat hagynak ott, Tusnádfürdőn meglehetősen kellemes árak fogadják az embert – írja a Blikk.

Székelyföld jobban teljesít? Megnéztük, milyen árak vannak Tusványoson
Résztvevők a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erélyi Tusnádfürdőn 2023. július 18-án.
Fotó: MTI/Veres Nándor

Mint minden magyar dzsemborin, Tusványoson is központi szerep jut az evés-ivásnak, s a helyi különlegességek mellett bőségesen találunk klasszikus „buliételeket” is.

Ám itt – a Balaton Sounddal vagy a Szigettel ellentétben – jóval kisebb „felárakkal” találkozhatunk:

egy lángos még feltétekkel együtt sem kerül többe 15 lejnél (1155 forint), a kiadós gíroszt 25 lejért (1925 forint), a kürtöskalácsot pedig 20 lejért (1540 forint) árulják.

Az itallapon is jóval barátságosabb összegek fogadják a látogatókat: egy pohár sört már alig 600 forintnak megfelelő lejért kaphatunk, míg egy feles vodkáért 15 lejt (1155 forint), egy gin tonicért pedig 1925 forintnyi román valutát kell kicsengetni.

Összehasonlításképpen: az idei Soundon egy közepes gírosz is 5500 forint volt, a vodka pedig – a legtöbb felessel együtt – bőven 2000 forint felett.

Általánosságban elmondható, hogy fele annyiba kerülnek az ételek és italok Tusványoson, mint egy anyaországbeli fesztiválon, de azért van néhány kivétel: az egyszerű üdítő, például egy kóla vagy egy Lipton, a maga 12 lejével (920 forint) már-már megközelíti a Sound árait.

Tusványos szépsége, hogy a kevésbé tehetős fiatalok számára is lehetőséget biztosít a bulizásra: a tábor területére való belépés csak délután 4 óra után fizetős, és akkor is mindössze 30 lejért (2310 forint) lehet mulatni hajnalig.

Kapcsolódó írásaink