Határon túl

Tusványos: a magyar–lengyel barátságról is szó lesz

A július 18-tól 23-ig tartó rendezvényen két panelbeszélgetést szervez a Waclaw Felczak Alapítvány ebben a témában

A magyar–lengyel barátság évtizedes hagyományairól is szó lesz a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) két programjában.

Tusványos: a magyar–lengyel barátságról is szó lesz
Tusványos - A magyar-lengyel barátságról is szó lesz
Fotó: Facebook/Tusványos

A július 18-tól 23-ig tartó rendezvényen két panelbeszélgetést szervez a Waclaw Felczak Alapítvány ebben a témában – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egyik július 19-én lesz Európa keresztény lesz vagy nem lesz – Kereszténység a mindennapokban címmel, Kiss-Rigó László (püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye), Molnár Imre (történész, szociológus, Reconciliatio Esterházy János Egyesület), David Lloyd Dusenbury (filozófus, író, kutatói ösztöndíjas, Danube Institute, Egyesült Királyság) részvételével, a moderátor Mohay Gergely, az alapítvány kurátora lesz.

Másnap, július 20-án Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport – Biztonságpolitikai körkép az orosz–ukrán háború árnyékában címmel a Bánffy Miklós-társalgóban lesz panelbeszélgetés, amelyen Michal Kwilecki (a Wroclawi Magyar–Lengyel Baráti Társaság vezetőségi tagja, Lengyelország), Jacek Karnowski (főszerkesztő, Sieci hetilap, Lengyelország) és Demkó Attila (biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője) lesz jelen, a beszélgetést Rosonczy-Kovács Mihály kurátor moderálja.

A Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumi elnöke, Biernacki Karol, valamint igazgatóhelyettese, Zobolyák Róbert szintén ellátogat Tusványosra.

Kapcsolódó írásaink