Gazdaság

A vasárnapi óraátállítás miatt módosul néhány járat menetrendje

Vasárnap hajnalban a legtöbb járat közlekedése nem változik

Március 31-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre, ami néhány belföldi és nemzetközi vonat és pár Volánbusz-járat menetrendjét is érinti – közölte a MÁV–Volán-csoport pénteken a honlapján.

A vasárnapi óraátállítás miatt módosul néhány járat menetrendje
Március 31-én, vasárnap hajnali kettőkor három órára állítják előre az órákat, emiatt módosul néhány járat menetrendje (Képünk illusztráció)
Fotó: Facebook/MÁV–Volán-csoport

Az óraátállítás belföldön többek között érinti a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonal vasúti közlekedését.

Az óraátállítás Magyarország területén négy nemzetközi vonatot is érint. A menetrendek változásáról bővebben a mavcsoport.hu honlapon lehet tájékozódni.

A Volánbusznál az óraátállítás miatt néhány busz közlekedése módosul Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében. Részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján olvasható.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez hétközben eljuttatott közleményében azt írta: vasárnap hajnalban a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd.

Egyes éjszakai járatokat az óraátállítás időpontja menetközben ér, ezért egy-két indulási időpont is változik.

A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, az óraátállítás időszakában azonban egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat – tudatta a BKK.

Kapcsolódó írásaink