Gazdaság

Minél többen töltsék ki a zöld konzultációt! + VIDEÓ

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére, amire jó alkalmat teremt a most indult online zöld konzultáció – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Minél többen töltsék ki a zöld konzultációt! + VIDEÓ
A zöldenergia hasznosításához a napelemek használata elengedhetetlen
Fotó: AFP/NurPhoto/CFoto

A tárcavezető szorgalmazta, hogy minél több ember vegyen részt az online párbeszédben, mert „közös ügyünk a zöldenergia”.

Kiemelte, hogy teremtett világunk megóvása közös kötelesség, amiért „minden nap teszünk is”.

Elmondta, hogy az elmúlt száz évben Magyarország erdeinek területe megduplázódott, ami a magyar gazdák és erdészek összefogásának eredménye. A cél az, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított térségek.

Hozzátette, hogy e cél elérése érdekében indult el az Országfásítási program. A kezdeményezés része, hogy a tízezer lakosnál kisebb települések zöldítése történjen meg, amit a Településfásítási program szolgál.

A Településfásítási program nemrég meghirdetett negyedik ütemének részeként év végéig 56 ezer darabra nő a földbe kihelyezett fák száma – mondta.

Objektum doboz

Nagy István kitért arra is, hogy természeti kincseink megóvásáért dolgoznak nap mint nap a nemzeti parki igazgatóságok is, az általuk megvalósított beruházások 300 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát.

Ezek a kezdeményezések kiemelten segítenek a klímaváltozás elleni fellépésben és a kormány által megfogalmazott klímasemlegességi célok elérésében – mondta a miniszter.
A kérdőív ezen az oldalon érhető el.

Kapcsolódó írásaink