Gazdaság

Energiaügyi Minisztérium: Helyreállt a belépés a pályázati felületre

Támogatási kérelmeket az előregisztrációs kérelem jóváhagyása után, az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt, már négyezer felett jár a Napenergia Plusz Programban benyújtott előregisztrációs kérelmek száma – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) legfrissebb Facebook-bejegyzésében hétfőn.

Energiaügyi Minisztérium: Helyreállt a belépés a pályázati felületre
Energiaügyi Minisztérium: Helyreállt a belépés a pályázati felületre (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző Napenergia Plusz Program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okozott fennakadást.

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt – jelezte a tárca.

Bejegyzésében az EM felidézte: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól.

Támogatási kérelmeket az előregisztrációs kérelem jóváhagyása után, az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be. A beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink