Gazdaság

A Pénziránytű Alapítvány együttműködik a vármegyei kormányhivatalokkal a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

A közleményben alapvető társadalmi érdeknek nevezték a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a vármegyei kormányhivatalokkal a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében a Pénziránytű Alapítvány – közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A Pénziránytű Alapítvány együttműködik a vármegyei kormányhivatalokkal a pénzügyi kultúra fejlesztéséért
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

Az együttműködés első állomásaként a családi költségvetés készítését bemutató oktató videót láthatják hamarosan a kormányablakok ügyfelei. Emellett a kisgyermekekkel érkezőket játékos pénzügyi foglalkoztatólapok várják majd az ügyféltérben – írták.

Alapvető társadalmi érdeknek tartják a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését és a felelős pénzügyi döntéseket megalapozó értékszemlélet terjesztését. A tudatos pénzügyi magatartás kialakításához elengedhetetlen, hogy a családok felmérjék pénzügyi helyzetüket, tisztában legyenek bevételeikkel és kiadásaikkal, azaz családi költségvetést készítsenek – áll a közleményben.

A Pénziránytű Alapítvány felmérése szerint tíz háztartásból négy készít költségvetést. A korábbi évekhez képest ez az arány előrelépést jelent, de a további fejlődés érdekében fontos lenne, hogy minél többen kezeljék tudatosan pénzügyeiket – tették hozzá.

A pénzügyi nevelést minél korábban érdemes elkezdeni. Ennek érdekében a négy-nyolc éves korosztály érdeklődését felkeltő foglalkoztató lapok is elérhetők lesznek a kormányablakok játszósarkaiban.

A szórakoztató pénzügyi feladványok nemcsak a várakozás perceit könnyíthetik majd meg a családok számára, hanem segíthetnek abban is, hogy játék közben formálódjon a legkisebbek pénzügyi szemlélete – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink