Gazdaság

V. Németh Zsolt: A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz

Rámutatott, hogy hatalmas, „százmilliárdokban mérhető” fejlesztések valósultak meg a szennyvízhálózatokon

A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz, az ezzel kapcsolatos állami program kidolgozása már folyamatban van – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára hétfőn, Székesfehérváron.

V. Németh Zsolt: A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz
Cser-Palkovics András polgármester (b3), V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára (j3), Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő, a Fejérvíz Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b) Laczi Péter, a Fejérvíz Zrt. vezérigazgatója (b2), Lehrner Lóránt, Fejérvíz Zrt. igazgatótanácsának elnöke (j2) és Lehrner Zsolt alpolgármester (j) ) a zrt. állami tulajdonba adásáról szóló integrációs megállapodást lezáró sajtótájékoztatón a társaság székesfehérvári székhelyén 2023. augusztus 7-én.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

V. Németh Zsolt a Fejérvíz Zrt. állami tulajdonba adásáról szóló integrációs megállapodást lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy kettősség jellemezte az ágazatot az elmúlt időszakban, mert a nehézkes működés ellenére országos szinten hatalmas előrelépés történt a víziközmű-rendszerekben. Hozzátette, hogy a lakosság szinte 100 százaléka be van kötve az ivóvízhálózatba és 83 százaléka a szennyvízkezelésbe is, miközben a szennyvíz telepek száma megkétszereződött, s ma már több mint 880 telep működik.

Az államtitkár rámutatott, hogy hatalmas, „százmilliárdokban mérhető” fejlesztések valósultak meg a szennyvízhálózatokon, de az ivóvízhálózat szinten tartására, fejlesztésére nem fordítottak kellő figyelmet, ezért a közeljövőben ez lesz a fókuszban.

Kapcsolódó írásaink