Gazdaság

Oroszbarát hackerek egy kanadai óriást vettek célba

Kibertámadást intéztek csütörtökön a világ negyedik legnagyobb vízenergia-termelőjének számító, kanadai Hydro-Québec villamosenergia-vállalat ellen, a támadást később magára vállalta a NoName057 elnevezésű oroszbarát hackercsoport.

Mikroblog-bejegyzésében a cég azt írta, hogy szolgáltatásmegtagadással járó támadás (DOS) érte a vállalat weboldalát, ami miatt a honlap órákon át nem volt elérhető.

A támadás után a Hydro-Québec biztosította ügyfeleit hogy személyi adataik továbbra is biztonságban vannak, és a kibertámadás nem tett kárt a vállalat kritikus rendszereiben, így a szolgáltatás zavartalanul működik.

A részben oroszul kommunikáló NoName057 – amely már több internetes támadást hajtott végre nyugati energiacégek ellen – később jelezte, hogy „blokkolta” a québeci áramellátó cég weblapját.

A héten már kibertámadás érte a kanadai kormányfő hivatalos weblapját, valamint több kikötő és bank központi weboldalát is.

Justin Trudeau miniszterelnök kedden azt mondta, hogy az energiahálózat ellen intézett kibertámadások nem okoztak semmilyen kárt az ország energiainfrastruktúrájában.

Kapcsolódó írásaink