Gazdaság

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson

Már a mesterséges intelligencia is tudja, hogy az igazi pálinka különlegességét a régi gyökerekre visszanyúló magyarországi pálinkakultúra, a szigorú jogszabályi előírásoknak való megfelelés, a kivételes minőségű alapanyagok és a pálinkafőzők nagy tudása és tapasztalata adja, mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyen, Sormáson.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt Sormáson
V. Jubileumi Pannónia Párlatverseny
Fotó: Szakony Attila

Zala megyében, az egykori Pannónia területén, azon környéken, ahol az első szabad magánfőzött pálinka is elkészült, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával ismét megrendezték az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyt.

Ennek a keretében zajlott az I. Kárpát-medencei Körte-pálinka és Párlatverseny is.

A két megmérettetésre határon innen és túlról 126 nevezőtől összesen 888 minta érkezett a Pannónia Pálinkakultúra Egyesülethez.

A kizárólag pálinkaszakértőkből álló zsűri értékelte a nevezett párlatokat, amelyek a legnagyobb gondoskodás mellett, autentikus helyszínen, maximális anonimitással mérettek meg.

A miniszterelnöki biztos rámutatott, az, hogy ilyen sok minta érkezett a versenyre, és az, hogy ilyen profi zsűrire volt szükség az értékelésükhöz, mindent elmond a pálinka magyarországi sikertörténetéről.

A hungarikumtörvény megalkotása után a pálinka volt az az érték, amelyik elsőként bekerült a jelenleg 85 elemet tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe, tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink