Gazdaság

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így érvényben maradt a befektetési ajánlású, „Baa2” szintű magyar szuverén osztályzat és annak stabil kilátása. A magyar államadósság-kötelezettségeket mindhárom globális hitelminősítő a befektetési kategóriában tartja nyilván.

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
Képünk illusztráció
Fotó: CEM OZDEL/ANADOLU AGENCY/

Ez volt Magyarország első idei felülvizsgálati dátuma a Moody's által kijelölt éves menetrendben.

A cég legközelebb szeptember 1-én veszi napirendre a magyar államadós-besorolás minősítését. A szuverén osztályzatok felülvizsgálata nem kötelező a kitűzött időpontokban. Az EU csak annak előzetes beterjesztését írja elő a hitelminősítők számára, hogy az európai uniós államadósok besorolásainak előre tervezett felülvizsgálatait mikor hajtanák végre az adott évben, de az nem előírás, hogy a kijelölt napokon a hitelminősítőknek el is kell végezniük e vizsgálatokat.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő – a Moody's mellett a Fitch Ratings és a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege, az S&P Global Ratings – egyaránt a befektetési ajánlású sávban tartja nyilván Magyarországot.

Kapcsolódó írásaink