Gazdaság

PwC: A magyarországi cégvezetők 78 százaléka nem tervez létszámcsökkentést

A vállalatok elsősorban a működésük optimalizálására törekszenek

A gazdasági kihívások ellenére a magyarországi cégvezetők 78 százaléka nem tervez létszámcsökkentést, 97 százaléka pedig nem csökkenti a dolgozók javadalmazását a következő 12 hónapban - ismertette a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa a tanácsadó cég friss felmérését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

PwC: A magyarországi cégvezetők 78 százaléka nem tervez létszámcsökkentést
PwC Magyarország
Fotó: Facebook/ PwC Magyarország

Koncz Barbara közölte, a PWC által 12. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felmérésből – amelybe 2022. október és december eleje között 267 cégvezetőt vontak be – az is kiderült, hogy a vállalatok elsősorban a működésük optimalizálására törekszenek.

Példaként említette, hogy a megkérdezettek 61 százaléka jelezte, már csökkentette a működési költségeit, 57 százalékuk növelte a termékeik és szolgáltatásaik árát, 43 százalékuk pedig bővítette termékei és szolgáltatásai kínálatát.  

Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója elmondta, a magyarországi vállalatvezetők 76 százaléka a globális, 85 százaléka pedig a magyar gazdaság növekedésének lassulására számít;  Magyarországon átlagosan 0,5 százalékos GDP-emelkedést prognosztizálnak.

Kapcsolódó írásaink