Gazdaság

Elon Musk addig marad a Twitter élén, amíg nem talál valakit, aki átvenné a helyét

Elon Musk amerikai milliárdos kedden bejelentette, hogy addig marad a Twitter közösségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás vezérigazgatója, amíg nem talál valakit, aki kész átvenni a helyét a vállalat élén.

Elon Musk addig marad a Twitter élén, amíg nem talál valakit, aki átvenné a helyét
Musk egyes intézkedései felidegesítették a Twitter hirdetőit, és elfordították tőle a szolgáltatás sok használóját
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Muhammed Selim Korkutata

A bejelentés annak a nem hivatalos közvélemény-kutatásnak a következménye, amelyet ő maga kezdeményezett a Twitter használói körében, és amelyben azt tudakolta, hogy szeretnék-e, hogy továbbra is ő maradjon a közösségi hálózat élén. A milliárdos közölte, hogy a szavazás eredményét kötelezőnek tekinti magára nézve. A szavazók többsége Musk távozására voksolt.

„Le fogok mondani vezérigazgatóként, amint találok egy olyan embert, aki elég bolond ahhoz, hogy vállalja ezt a munkát” – írta a Twitteren.

Miután októberben a San Franciscó-i székhelyű vállalat tulajdonosa lett, Musk gyors döntésekkel változtatott a hálózat szabályain és üzletpolitikáján. Döntéseit utóbb gyakran visszavonta vagy megváltoztatta, miután nyilvánosságra kerültek.

Musk egyes intézkedései felidegesítették a Twitter hirdetőit, és elfordították tőle a szolgáltatás sok felhasználóját. A tulajdonos egyebek között elbocsátotta az igazgatótanácsot és az alkalmazottak felét, és feloszlatta a vállalat bizalmi és biztonsági tanácsát, amelyet 2016-ban hoztak létre a gyűlöletbeszéd, gyermekkizsákmányolás, öngyilkosság és más problémák kezelésére.

Musk a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy „nincs senki, aki vállalná a Twitter életben tartásának feladatát”. Hozzátette, hogy a vállalat gyorsan halad a csőd felé.

A dolgok jelenlegi állása szerint azonban Musk tulajdonosként továbbra is döntő befolyással lesz a Twitter működésére.

Kapcsolódó írásaink