Gazdaság

Válassz egyetemet, válassz karriert! – megkezdődött a regisztráció a januári Educatio oktatási szakkiállításra

Az érdeklődők abba is betekintést nyerhetnek, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez

A felsőoktatás mellett ezúttal a karriertervezés is középpontba kerül a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2023. január 12–14. között rendeznek meg a Hungexpo A csarnokában, online lehetőségekkel kiegészítve. Az eseményre ezen a linken lehet regisztrálni.

Válassz egyetemet, válassz karriert! – megkezdődött a regisztráció a januári Educatio oktatási szakkiállításra
Educatio szakkiállítás
Fotó: Elte.hu

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára ahhoz, hogy személyesen gyűjthessenek információt a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról, akár a szabadidős tevékenységekről.

A 2023. január 12–14. között immár 23. alkalommal megrendezett szakkiállításon ráadásul ezúttal a karriertervezés is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők abba is betekintést nyerhetnek, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez.

„Az érdeklődő diákok immár nemcsak egyetemet, hanem karriert is választhatnak az Educatio segítségével. A karriertervezést segítve a felsőoktatási intézményeken túl számos piaci szereplő és munkáltató is várja a végzős hallgatókat az eseményen. Szeretnénk kiemelt figyelmet fordítani azon fiatalokra is, akik kevésbé kiforrott elképzeléssel érkeznek, és még nem tudják, hogy milyen területen szeretnének továbbtanulni. Nekik pályaorientációs tanácsadást is kínálunk” – tájékoztat Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont A csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online megrendezett kiállítás 2023. január 12. és 14. között mindhárom napon 9.30 órától 17 óráig tart nyitva. A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken tudnak az érdeklődők.

Az eseményre több mint 100 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat.

Kapcsolódó írásaink