Gazdaság

Új játszóteret adtak át Szolnokon a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából

Új játszóteret adtak át Szolnokon – közölte Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-vel. Ez a 22. ilyen létesítmény, amely a cég „A játék összeköt!” nevű programjának részeként jött létre

A játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak – írták.

A közlemény idézi Módra Szilviát, a lottótársaság Szegedi Értékesítési Régiójának vezetőjét, aki kiemelte: a fogyatékosság nem lehet akadály.

A vállalat karitatív hálózata csaknem húszéves, Szolnokon hat, a régióban összesen 32 karitatív árust alkalmaz – tudatta.

A közlemény idézi Kállai Máriát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét is, aki úgy fogalmazott, hogy „a játszótér a gyerekek számára az esélyről szól, ami összeköti a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket”.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint a játszótér a társadalmi beilleszkedést segíti, hiszen „a gyerek a gyerekekkel tudja legkönnyebben elfogadtatni magát”.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelyet az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival közösen finanszíroz.

Kapcsolódó írásaink